In 2020 is het internet een laagdrempelig, goedkoop netwerk waar miljarden apparaten op zijn aangesloten. Het aantal virtuele verslaafden zal explosief gestegen zijn en internetterreur is ons niet vreemd.

Pew Internet ondervroeg zo’n 742 deskundigen over het internet van de toekomst. Ruim 56 procent denkt dat het internet zich in de toekomst overal zal verspreiden. Meer dan de helft van de deskundigen heeft een positief beeld bij het internet van de toekomst. Zo’n 46 procent daarentegen heeft er zo zijn bedenkingen bij.

Ongeveer de helft denkt dat het privéleven steeds verder verstoord zal worden door het internet. Zo zal het steeds moeilijker zijn om anoniem te blijven en zal steeds meer informatie beschikbaar zijn via het wereld wijde web.

Een kleine minderheid van de deskundigen (44 procent) acht het mogelijk dat het Engels zodanig gaat overheersen dat andere talen steeds verder naar de achtergrond worden gedrukt.

Mobiele telefoons zullen een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van het web. Mobiel internet wordt dominant. In 2020 zal het mobiele netwerk razendsnel zijn.

Bron: Deskundigen praten over toekomst internet

Be Sociable, Share!