Telefoneren zal in de toekomst niet meer met nummers maar met mailadressen gaan. Er komt een golf aan nieuwe toepassingen aan, voorspelt TNO.

Met de opkomst van ims (ip multimedia subsystem) en sip (session initiation protocol) wordt de telecomwereld op zijn kop gezet. Internetbellen krijgt de overhand en het mailadres zal de rol van telefoonnummer overnemen

Grootste voordeel van een ims-platform is dat telecombedrijven sneller en goedkoper nieuwe diensten op hun netwerk kunnen introduceren, zoals videotelefonie, voip en andersoortige spraak- en datadiensten.

De opkomst van ims heeft volgens TNO dan ook verregaande gevolgen voor de telecomwereld. Ims combineert het beste van de traditionele telecomwereld en die van internet. Deze twee vloeien steeds meer in elkaar over. Door de integratie van telefonie en internet kunnen ook andere partijen diensten gaan ontwikkelen. Er komt een golf aan nieuwe toepassingen aan.

Volgens Norp zullen het vaste en mobiele telefoonnummer verdwijnen en zal op termijn een mailadres volstaan voor de diverse vormen van communicatie.

Bron: TNO: in de toekomst bellen met je mailadres

Be Sociable, Share!