Websites zouden, net als films en games, moeten worden voorzien van een leeftijdsadvies en pictogrammen. Dat stelt een Britse filmorganisatie voor.

De British Board of Film Classification denkt dat kinderen erbij zijn gebaat als websites worden voorzien van een pictogram voor wie de site geschikt is, zo schrijft de Britse krant The Times. De organisatie stelt voor om een vrijwillige classificatie voor websites in het leven te roepen, zoals die ook bekend is voor films en games.

Het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (Nicam), bekend van de Nederlandse Kijkwijzer, is op zich voorstander van het idee. Maar het zal niet makkelijk zijn classificaties toe te kennen aan websites, aldus een woordvoerster het Nicam. Wanneer classificeer je bijvoorbeeld een site? Eenmalig of elke dag? En beoordeel je dan de site in zijn geheel of pagina’s afzonderlijk?

Het Nicam denkt dat het nog wel even zal duren voordat het in Nederland zo ver is omdat het technische verhaal ingewikkeld is.

Bron: Britten stellen ‘Kijkwijzer voor internetsites’ voor

Be Sociable, Share!