Onderzoek heeft al vaak genoeg aangetoond dat de Homepage zeker niet de belangrijkste pagina is van een website. Dit zou je niet snel verwachten gezien het feit dat het gros van de bezoekers de website binnenkomt via deze pagina. Logisch dat de homepage dan ook de hoogste prioriteit krijgt: veel tijd wordt besteedt aan het designen van deze pagina. Immers, de eerste indruk is het belangrijkst!

Toch moet niet vergeten worden dat ook de andere pagina’s belangrijk zijn, dit blijkt nog eens uit het feit dat 90% van de tijd dat bezoekers op een website doorbrengen niet op de Home is! Dit verklaart gelijk waarom de meest succesvolle design teams juist de teams zijn die de The Long Tail begrijpen en hierop hun prioriteiten afstellen.

The Long Tail? Juist. Joshua Porter schreef een interessant artikel over het patroon dat te vinden is in hoe gebruikers door een website navigeren. Andere pagina’s zijn namelijk vaak veel interessanter voor de gebruiker dan alleen de Home.

Interessant en zeker leerzaam, lees het artikel hier.

Over The Long Tail gesproken, bent u bekend met dit fenomeen?

Be Sociable, Share!