Het aantal Nederlandse weblogs groeide afgelopen jaar tot 600.000, bijna een verdrievoudiging ten opzichte van 2005. Adverteerders hebben amper belangstelling voor weblogs en de omzet bij alle blogs komt dit jaar niet boven de 1 miljoen euro uit.

Dat stelde Ilse Media-directeur Molenaar gisteren in een toespraak tijdens Blognomics, een symposium dat in de Amsterdamse Rai werd gehouden. Vorig jaar was Molenaar ook een van de sprekers tijdens de bijeenkomst. Toen schatte hij dat er 250.000 actieve blogs zijn in Nedeland, waarvan 90.000 bij Web-log.nl.

Van de nu 600.000 dagboekjesites worden er 260.000 gehost door Ilses Web-log.nl. Maandelijks genereren ze 100 miljoen pageviews. De Ilse-baas signaleert dat het aantal nieuw aangemaakte weblog af begint te vlakken.

Hoewel 100 miljoen opgevraagde pagina’s in absolute getallen veel is, is niet lang niet voldoende om er een renderend advertentiemodel op toe te passen. Molenaar: Omgerekend verdient iedere blogger 10 cent per jaar. Ieder afzonderlijk weblog genereert maandelijks 500 pageviews en krijgt 10 reacties, blijkt uit Ilse-gegevens.

Bron: Nederlandse blogosfeer verdrievoudigt in omvang

Be Sociable, Share!