Maandag is niet langer de dag waarop in Nederland het meeste verkeer over internet gaat. Inmiddels is zondag de drukste dag.

De afgelopen weken bereikte het internetverkeer op zondag een piek van ruim 140 Gigabit per seconde. De maandagen bleven daar net onder. Dat blijkt uit de verkeersgegevens van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), de belangrijkste Nederlandse uitwisselplaats voor internetverkeer.

In de eerste helft van vorig jaar lag de zondagpiek nog tussen de 50 en 60 Gigabit per seconde. Jarenlang was maandag de drukste dag, gevolgd door de woensdag, vertelt Cara Mascini van de AMS-IX. De weekends bleven qua drukte altijd achter bij de doordeweekse dagen. Het laatste jaar is daar verandering in gekomen.

De actuele verkeergegevens over het internetgebruik op zondag laten ook zien dat mensen vroeg beginnen met internetten en pas laat weer offline gaan. Vanaf 8.00 uur groeit het aantal deelnemers aan het internetverkeer. Die groei gaat door tot ongeveer 14.00 uur. Pas na 21.00 uur neemt het aantal actieve internetgebruikers weer af.

De doordeweekse dagen pieken sterker, maar op de zondag is er gedurende vrijwel de hele dag een grote hoeveelheid internetverkeer. Ook dit is anders dan vorig jaar, toen het weekend qua opbouw nog vergelijkbaar was met de doordeweekse dagen.

Bron: Meeste verkeer op zondag in plaats van maandag

Be Sociable, Share!