Het is schokkend hoe makkelijk je de weg vindt. Je hoeft geen expert te zijn om fraude te plegen. Complete handleidingen zijn online, voor iedereen beschikbaar. Binnen een paar dagen heb je het onder de knie

Onderzoek van informatiebeveiliger Symantec wijst uit dat alle instructies en gereedschappen om medegebruikers op te lichten online te vinden of te koop zijn.

Medewerkers van het bedrijf hebben anoniem rondgesnuffeld op openbare chatkanalen (IRC) en forums op het web. Criminelen gebruiken het net niet alleen om slachtoffers te vinden, ze wisselen op speciale plaatsen ook ervaringen, advies en technieken uit, blijkt.

Creditcardfraude
Het proces voor online creditcardfraude voltrekt zich volgens een vast patroon, stelt Symantec. Criminelen bemachtigen pasnummers, liefst met zoveel mogelijk informatie over de eigenaren. Ze bestellen spullen op andermans kosten of verkopen de gegevens door.

Creditcardinformatie doet 1,5 tot 2 dollar per stuk. Grote afnemers (meer dan honderd) betalen nog minder. Gegevens van rekeningen bij het online betaalsysteem Paypal kosten 1 dollar per stuk (ongeverifieerd) of 20 dollar (gecontroleerd en in gebruik).

Bron: Online fraude kinderlijk eenvoudig

Be Sociable, Share!