Tool Time is de tijd die een gebruiker besteed aan het uitvogelen van een functionaliteit in plaats van het gedaan krijgen van hun taak. Het is de uitdaging om deze tijd zoveel mogelijk te minimaliseren.

Helaas komen we op Internet nog tal van voorbeelden tegen van hoe het niet moet

Gebruikers van TiVo kunnen zich via de website aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van allerlei nieuws. Ze hoeven hiervoor enkel hun klantnummer in te voeren.

Ben je je nummer vergeten? geen probleem. Je kunt deze zo van de website halen, de website heeft je namelijk al herkent. Even een pen en papier pakken het nummer overschrijven en invoeren in de website. Of voor de gevorderde gebruiker even kopiëren en plakken.

Wat nu? ongeldige invoer? De website laat het klantnummer zien met streepjes, zo is het immers makkelijker te herkennen (vgl. 49681632549 met 496-816-325-49). De website accepteert echter geen invoer met streepjes. Waarom niet? hoe moeilijk kan het nu zijn om een functie te schrijven zodat invoer met streepjes ook werkt?

Je ziet dit verschijnsel ook vaak met huisnummers met een toevoeging. 57 werkt dan wel, 57b geeft echter problemen.

En waarom moet ik bij TiVo eigenlijk inloggen met een klantnummer? Wie onthoudt dat nu? In een telefoonboek zoek je toch ook niet op een nummer om vervolgens achter iemands naam te komen?

Bron: To Dash or Not To Dash

Be Sociable, Share!