Ouders die zich vervuld van angst afvragen welke gevaren het internetgebruik van hun kinderen kan opleveren, kunnen volgens Amerikaanse onderzoekers geruster ademhalen.

Diverse psychologen en antropologen benadrukken juist het voordeel dat surfende tieners hebben op het gebied van de vorming van sociale vaardigheden. Zo zou bijvoorbeeld het bijhouden van een weblog helpen bij het vergroten van de communicatieve vaardigheden en van de capaciteiten om een goed verhaal te schrijven. Ook zou het linken naar en reageren op andere weblogs stimulerend werken voor het sociale netwerk.

De oorzaak voor de explosieve aandacht die sociale netwerken op internet genieten, wordt gezocht in de toegenomen samenscholingsverboden in winkelcentra en parken. Tieners zouden daarom elkaar online opzoeken om op die manier alsnog tijd samen door te kunnen brengen. Het beperken van de hoeveelheid tijd die tieners online mogen doorbrengen van hun ouders, zou daarom mogelijk funest zijn voor hun sociale ontwikkeling.

Niettemin benadrukken de experts dat ouders hun kinderen voortdurend moeten wijzen op de potentiële gevaren die zij op internet lopen.

Bron: Internet belangrijk voor ontwikkeling sociale vaardigheden

Be Sociable, Share!