De volgende twee berichten op nu.nl trekken mijn aandacht

Endemol en KPN samen in internet televisie – Televisieproducent Endemol gaat zijn programmas beschikbaar stellen voor KPN. Het telecombedrijf wil de content gebruiken voor zijn televisie-, mobiele telefonie- en internetdiensten. Programmas als Medisch Centrum West, De Mounties en Tien voor taal kunnen bijvoorbeeld op een mobieltje worden bekeken.

Vrouwen gamen als de man naar voetbal kijkt – De meeste mannen stemmen op zondagavond hun tv nog wel af op De Wedstrijden op Talpa, maar een toenemend aantal vrouwen verruilt de zitbank voor de stoel achter de computer.

Sinds vierenhalf jaar brengt Zylom eenvoudige computerspelletjes op de markt. Deze zogenoemde casual games zijn online te spelen, vaak gaat het om kleine bordspellen, puzzels of woordspelletjes. Eenvoudige spelletjes zijn een alternatief voor de ingewikkelde games die tegenwoordig op een Xbox of een Playstation kunnen worden gespeeld. De meeste spelers zijn vrouwen boven de dertig.

Deze twee ontwikkelingen en recent de hele opkomst van Ajax laten zien dat de content voor internet steeds interactiever wordt. Waar het eerst vooral informatief, 1-to-many was, draait het nu steeds vaker om de interactie. Voorspellingen die in de hoogtij dagen van de internetbubble zijn gedaan lijken zo langzamerhand aan waarheid te worden.

Be Sociable, Share!