De noordelijke zorgaanbieder voor mensen met een lichamelijke handicap en doven en slechthorenden, De Noorderbrug, test de komende 3 maanden het programma Lees voor. Met Lees voor kunnen bezoekers van de website artikelen voor laten lezen.

De beoogde doelgroepen zijn onder andere mensen met een visuele beperking, dyslectici, mensen met concentratie-problemen en ouderen. Een andere belangrijke groep is die van mensen met hersenletsel. Eén van de grootste cliëntgroepen binnen De Noorderbrug.

Zij gaven bij de bouw van de website (in 2003) al aan dat het lezen van de teksten moeilijk gaat, en daarbij zeer vermoeiend is. Ook is het handig voor mensen met een lichamelijke beperking doordat ze minder hoeven te scrollen.

De Noorderbrug is na de Tweede Kamer en verzekeraar VGZ de derde partij die deze mogelijkheid integreert in hun website. De website van De Noorderbrug is de enige website in Noord-Nederland die het Waarmerk Drempelvrij mag dragen, het keurmerk voor websites die drempelloos zijn voor mensen met een beperking.

Bron: Informatie over de Lees voor-mogelijkheid

Be Sociable, Share!