Computercriminaliteit neemt de laatste tijd schrikbarend toe blijkt uit een rapport van het National High Tech Crime Centre. Zeker één op de vijf bedrijven zou er mee te maken hebben.

Het achterhalen van een wachtwoord is zo moeilijk ook niet. Even over de schouder meekijken of wat goede gokken doen en al vaak is het raak. Eigenlijk moet je een heel moeilijk wachtwoord verzinnen dat mensen niet onthouden als ze over je schouder meekijken en dat zeker niet geraden kan worden. In de praktijk blijkt dit vaak niet te werken wacht mensen vergeten hun wachtwoord. Vandaag dat we dus ook zo vaak onze geboortedatum kiezen als wachtwoord want dat kunnen we makkelijk onthouden.

Als het aan professor Jean-Camille Birget van de Rutgers Universiteit Camden is dit voorgoed verleden tijd.

Birget en zijn team hebben een een grafische wachtwoorden systeem ontwikkeld. In plaats van een wachtwoord in te voeren dat bestaat uit letters en nummers klikt de gebruiker een aantal punten in een afbeelding aan. Deze klikpunten zijn voor de gebruiker makkelijker te onthouden maar voor anderen moeilijker te achterhalen.

Gebruikers hoeven niet iedere keer op exact dezelfde pixel te klikken als het maar in de buurt van het originele punt komt. Uiteindelijk gaat het erom dat het patroon van klikpunten overeenkomt

Bron: Graphical Passwords Enhance Computer Security Thanks to Rutgers-Camden Research

Be Sociable, Share!