Er is een discussie gaande over groot of klein binnen webdesign. De ene groep is voor grote buttons, grote invoervelden, grote kopjes en een grotere lettertypes. Groter is makkelijker redeneren ze. De andere groep wil het tegenovergestelde en vindt het allemaal wat overdreven. Ze vinden grote buttons bijvoorbeeld betuttelend. Alsof de designer wilde zeggen, goh je bent te dom om een keuze te maken dus ik zet een hele grote button neer.

Net als met alles moet in de discussie tussen groot en klein het juiste midden worden gevonden. Niet te groot maar zeker niet te groot. Als je een keuze wilt maken tussen groot of klein kan je het beste kiezen voor groot. Neem bijvoorbeeld kopjes. Kranten weten al jaren dat de lettergrootte van kopjes groot moet. Op het internet lijkt dit maar mondjesmaat door te dringen. Waar zie je zulke grote kopjes als op de website van de Telegraaf?

Een ander voordeel is dat hoe groter de tekst hoe minder woorden worden gebruikt. Er komt meer de nadruk te liggen op de kwaliteit in plaats van de kwantiteit van de woorden. Dit is erg goed voor de leesbaarheid van de tekst.

Bron: The positive side effect of big text: less text

Be Sociable, Share!