In 2005 is de grens van 1 miljard internetgebruikers gepasseerd. 36% van deze gebruikers zitten in Azie, 24% komen uit Europa en de VS vertegenwoordigd 23%.

Tien jaar geleden was het internet nog iets voor geeks en nerds. Nu is het een van de belangrijke communicatiemiddelen en is een bezoek aan de website vaak de eerste stap in het aankoopproces.

E-commerce zal blijven groeien. Gemiddeld surfen mensen 2 a 3 jaar op internet voordat ze genoeg vertrouwen hebben om iets te bestellen op internet. E-commerce verkopen zullen dan ook stevig blijven doorgroeien als meer en meer mensen die grens passeren. Deze kritieke massa is echter niet zo bedreven met internet als de early-adaptors. Gebruiksvriendelijkheid zal daarom alleen maar aan belang toenemen.

De groei in Azie heeft ook enkele gevolgens. Localisatie diensten zullen steeds belangrijker worden. India is een land dat steeds vaker IT-diensten produceert. Het kampt echter met een groot tekort aan usability-professionals. Het is interessant om te zien hoe dat zich gaat ontwikkelen de komende tijd.

Bron: One Billion Internet Users

Be Sociable, Share!