N.B. Deze website is niet langer actief

Dinsdag 1 november 2005 is datingsite AyPa-Dating gelanceerd, de eerste toegankelijke datingsite voor mensen met een functiebeperking.

AyPa-Dating is bedacht omdat mensen met een functiebeperking vaak slechte ervaringen hebben op “normale” dating-sites. Uit onderzoek is gebleken dat zij op deze websites te maken krijgen met onbegrip en afwijzing, waardoor het moeilijk is om een partner te vinden.

Webbouwer Splandigo heeft bij het ontwikkelen van AyPa-Dating veel aandacht besteed aan toegankelijkheid. Andere Dating-sites zijn slecht toegankelijk waardoor mensen met een handicap moeite hebben om deze sites te gebruiken. AyPa-Dating is zo gebouwd dat geen enkele handicap, beperking of chronische ziekte wordt uitgesloten. De site is gebouwd met semantische code, gebaseerd op webstandaarden en voldoet aan internationale richtlijnen voor toegankelijkheid.

Be Sociable, Share!