De website (RINO Noord-Holland) is vanaf vandaag volledig toegankelijk volgens W3C prioriteit 2. Prioriteit 2 is de hoogst mogelijke erkenning van toegankelijkheid van websites waarop in Nederland onafhankelijk gekeurd wordt, werd eerder aan slechts 5 andere websites toegekend.

De website is gebruiksvriendelijk voor blinden en slechtzienden en mensen met een andere functiebeperking. De landelijk werkende organisatie die nascholings- en opleidingsactiviteiten organiseert voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen. Rino wil dat haar cursussen voor professionals in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) voor iedereen in Nederland toegankelijk zijn. In andere landen is het toegankelijk maken van websites zelfs bij wet verplicht gesteld. In Nederland is dit vooralsnog niet het geval.

De ontwikkelaar Splandigo reageert: “Mensen denken soms nog dat toegankelijk bouwen duurder is, maar op deze manier werken blijkt veel efficiënter. Bovendien is de site van de RINO als gevolg van onze optimalisatie eenvoudiger te onderhouden, beter geïndexeerd door Google en zijn de laadtijden verkort.”

Bron: Persbericht Rino/Splandigo

Be Sociable, Share!