Internet gebruikers weigeren steeds vaker cookies; bestanden die voor herkenning en marketingdoeleinden op de harde schijf worden achtergelaten. Dat blijkt uit een studie van WebTrends. Het aantal weigeringen is de laatste zestien maanden verviervoudigd, van 2,84 procent in januari 2005 tot 12,4 procent in april 2005.

WebTrends maakt overigens wel onderscheid tussen cookies die door derden worden aangeleverd en cookies die door de bezochte site op de harde schijf worden achterlaten. Gebruikers zouden tegen het laatste type bestanden minder bezwaar hebben.

Wat mij betreft zorgt het tweede type cookies zeker voor een verhoging van de gebruikersvriendelijkheid. De eerste type zal de grootste reden zijn om cookies automatisch te weren (o.a. door firewalls, anti spyware, Winsows XP en de introductie van Service Pack 2)!

Be Sociable, Share!