Alles wat Google aanraakt lijkt in goud te veranderen. Google maps is de nieuwste trofee in de eregallerij. Met google maps kan de bezoeker de landkaart van Amerika bekijken. Dat Google onlangs het bedrijf keyhole kocht en daardoor de landkaarten kon koppelen met satellietfoto’s was groot nieuws.

Maar landkaarten, satellietfoto’s dat is toch niets nieuws zult u denken? Nee dat klopt, al jaren zijn er diverse landkaarten en satellietfoto sites op het internet te vinden.

Maar hoe kan het dan dat als google het doet, dat het zo’n groot succes is? Het antwoord is simpel. Google houdt zaken simpel.

Dat begon al met haar zoekmachine, destijds gebruikte bijna iedereen altavista totdat google kwam. Google onderscheide zich doordat het supersnel was en goede zoekresultaten leverde. Binnen no-time groeide google uit tot de meeste gebruikte zoekmachine op het internet. Dankzij de focus op een optimale gebruikerservaring en niet op techniek kreeg google succes.

Vandaag de dag doen ze eigenlijk niets anders dan continu dat trucje herhalen. zo ook met google maps dat zich onderscheid door een optimale gebruikersvriendelijkheid. Innoveren door het creeeren van een optimale gebruikerservaring. het lijkt allemaal zo simpel!

bron: Google Maps and user experience

Be Sociable, Share!