De favoriete uitdrukking van deze week is ‘jong en dynamisch’. Het meest gebruikt en het meest verguist. Een zoektocht op Google levert in een fractie van een seconde al bijna 1.8 miljoen hits op. Niet echt een unique selling point dus.

Zoekt u een calculator, vormgever of makelaar; jong en dynamisch zijn ze allemaal. En als het even kan ook ambitieus, flexibel, professioneel en innovatief, toonaangevend, persoonlijk en betrokken.

Id Graficus is een jong en dynamisch grafisch vormgevingsbureau: www.idgraficus.nl.

Drenth Websites is een jonge, professionele organisatie: www.drenthwebsites.nl. En op www.bouwplanet.com wordt een ervaren calculator gezocht voor een jong en dynamisch bouwbedrijf.

En er zijn er die nagenoeg alle adjectieven in een zin weten te zetten; Als vader en dochter hebben we in 1999 onze krachten gebundeld en zijn daarmee zowel een jong, dynamisch, ambitieus als een professioneel, ervaren en gedegen makelaar/taxatiekantoor: www.buitenmakelaars.nl

Maar.. favoriet blijft jong en dynamisch. Niet alleen zo cliché maar ook zo rekbaar. Het oudste dier ter wereld is de 410-jarige mossel die wetenschappers onlangs voor de kust van IJsland vonden. De gemiddelde levensverwachting van een bedrijf is slechts 12,5 jaar. Halverwege de 17e eeuw was de mossel nog heel jong te noemen. Een bedrijf uit 1999 heeft inmiddels haar langste tijd gehad.

Van Dale geeft voor ‘dynamisch’ de betekenis: waarin innerlijke beweging of bewogenheid overheerst. Maar wat zegt dat over een vormgever? En geldt dat dan ook voor een makelaar? Probeer een bijvoeglijk naamwoord te vinden dat echt iets over jouw bedrijf zegt. Of beter nog, zeg wat je echt bedoelt.

Ben je een bedrijf dat voor elke nieuwe situatie een passende aanpak weet te vinden, zeg dat dan. Zorg jij er voor dat je personeel altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, zeg dat dan. Laat zien wat jouw bedrijf, product of dienst zo jeugdig en vol dynamiek maakt. Geef voorbeelden en vertel je bezoeker dan ook wat hij daar aan heeft.

Be Sociable, Share!