Maar liefst 17 procent van de jongeren is meer dan 4 uur per dag online. Veel te lang, vindt bijna 40 procent van de ouders.

Uit onderzoek van prijs- en productvergelijker Kelkoo blijkt dat 39 procent van de Nederlandse ouders vindt dat hun kind te lang op internet surft. Ook komt naar voren dat de jeugd hun internetgedrag amper onder bedwang kan houden en ze gevoelig zijn voor de invloed van het web.

Jongeren van onder de 20 jaar blijken de ferventste internetters. Zij surfen beduidend meer dan oudere respondenten. Zo is 17 procent meer dan 4 uur per dag op internet te vinden voor privé-gebruik. Het is ook deze groep waarvan het merendeel (56 procent) vaak later naar bed gaat door het internetgebruik.

Ook is de jeugd ontvankelijk voor impulsen op het web. Meer dan de helft (54 procent) doet uiteindelijk wat anders dan ze in de eerste instantie van plan waren. Daarbij geeft 62 procent van de jongere respondenten aan vaak langer dan voorgenomen te internetten.

Jongeren zijn zich bewust van het feit dat ze veel internetten. Ruim 27 procent zegt verslaafd te zijn en 15 procent denkt de komende drie maanden vaker het internet te gaan gebruiken.

Voor het onderzoek ondervroeg Kelkoo 1671 mensen.

Bron: Internetgedrag kinderen irriteert ouders

Be Sociable, Share!