Seks is niet langer het meest gebruikte zoekonderwerp op internet. Uit recent onderzoek blijkt dat er tegenwoordig meer interesse is in zakengerelateerde onderwerpen.

Uit onderzoek van de Queensland University en de Pennsylvania State University is gebleken dat internetters tegenwoordig het meest zoeken naar zakengerelateerde onderwerpen. Maar liefst 30 procent van zoekopdrachten heeft met zaken te maken. Daaronder valt ook het kopen en verkopen van producten op het web, zo verduidelijkt een van de onderzoekers.

Andere populaire zoektermen zijn mensen, reizen, plaatsen, computers, gezondheid, onderwijs en entertainment. Het onderzoek is vooral toegespitst op het zoekgedrag van Europeanen en Amerikanen. Maar liefst 30 miljoen zoeksessies werden geanalyseerd.

Tien jaar geleden maakten vooral jonge mannen deel uit van de internetbevolking. Nu surfen ook kinderen, moeders en oma’s op het web waardoor het gebruik van Internet verandert.

Daarnaast is de daling te wijten aan het feit dat er steeds meer informatie op internet te vinden is. Vroeger waren er weinig zakengerelateerde websites te vinden. Tegenwoordig barst het van de zaken- veiling- en handelssites.

Bron: Seks niet langer populairste zoekonderwerp

Be Sociable, Share!