Bibliothecarissen zijn aanzienlijk beter in het vinden van informatie via zoekmachines dan de gemiddelde internetgebruiker. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Universiteit van Michigan.

De afgelopen jaren hebben medewerkers van de afdeling Patient Education Resource Center (PERC) ruim 2100 zoekopdrachten uitgevoerd voor kankerpatiënten. Na afloop vroegen zij de patiënten om een evaluatieformulier in te vullen. Uit de evaluaties bleek dat de medewerkers veel informatie vonden die patiënten niet op eigen houtje hadden kunnen vinden.

Een van de meest interessante bevindingen was dat 65 procent van de patiënten aangaven dat ze zelf niet de informatie hadden kunnen vinden die wij hen toezonden, zegt medewerker Ruti Volk tegen Reuters Health. Nog eens 30 procent zei dat PERC nieuwe informatie had gegeven. Slechts 4 procent van de deelnemende patiënten gaf aan de informatie zelf al te hebben gevonden.

Hoewel men zegt dat alles beschikbaar is op internet en informatie toegankelijk is als nooit tevoren, blijken mensen nog steeds de hulp van professionals nodig te hebben om de informatie te vinden die ze zoeken, aldus Volk.

Bron: Professionals zoeken beter

Be Sociable, Share!