Een kwart van de Nederlanders bezoekt egelmatig medische websites. Vooral mensen die chronisch ziek zijn, of een chronisch zieke patiënt in hun nabije omgeving hebben, zoeken erg frequent naar medische informatie via het web. Deze resultaten zijn afkomstig uit een groot onderzoek uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau InSites Consulting. Aan de studie werkten meer dan 2600 Nederlanders mee.

Een op zes chronische patiënten zoekt heel regelmatig informatie op over zijn ziekte. Die zoektocht op het net vindt voornamelijk plaats kort nadat de diagnose is vastgesteld. Op dat moment wenst een patiënt zich uitgebreid te informeren en meer te weten te komen over medicatie en de impact van de ziekte op zijn leven.

53% van de Nederlandse internauten heeft een positief gevoel bij medische websites, 42% staat vrij neutraal en slechts 5% heeft een uitgesproken negatieve attitude over dit type websites. Het minst vertrouwen heeft men in algemene websites van farmaceutische bedrijven en het meest vertrouwen in sites rond één specifiek ziektebeeld.

Het vertrouwen neemt toe als de site gebruiksvriendelijk is en geschreven is in de eigen taal met een voor de bezoekers verstaanbaar woordgebruik.

Bron: Vertrouwen in medische websites neemt toe

Be Sociable, Share!