Vorig jaar ging 74 procent van alle Nederlanders minstens wekelijks op internet. Achttien procent van de Nederlanders heeft nog nooit gesurft. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek.

Nederland doet het op elk vlak enkele procenten beter dan het EU-gemiddelde. Zo heeft in Nederland 78 procent van de huishoudens een internetaansluiting. Bij 54 procent van de huishoudens is dat een breedbandaansluiting. De mensen met een achterstand op digitaal gebied blijken vooral vrouwen: van hen is 22 procent nog nooit op internet geweest.

Zweden blijkt koploper als het gaat om internetgebruik. Ruim driekwart van de Zweden is wekelijks online. Daarmee staat het land een plek boven Nederland.

Enigszins opmerkelijk is dat veertig procent van de Belgen nog nooit op internet is geweest. Overigens doet België doet het daarmee nog steeds enkele procenten beter dan het EU-gemiddelde. Van de Grieken is namelijk 73 procent nog nooit online geweest. Ook de Portugezen blijken geen internetadepten. Van hen heeft 63 procent nog nooit gesurft.

Bron: Eenvijfde Nederlanders nog nooit online geweest

Be Sociable, Share!