Foute foutmelding musicstreamHet lijkt wel alsof veel bedrijven helemaal geen aandacht besteden aan het schrijven van een goede foutmelding. In plaats van de gebruiker te helpen zijn of haar taak te voldoen praten ze deze een schuldgevoel aan.

Het doel van een foutmelding is dus het ombuigen van een negatieve ervaring naar een positieve.

Eric Klaassen van start2date opende de website Musicstream in firefox en kwam de volgende foutmelding tegen.

“U kunt op dit moment helaas (nog) geen gebruik maken van Music Stream omdat uw computer en bijbehorende software niet aan de voorwaarden voldoen.

Eric vraag zich af, had er niet moeten staan. U kunt op dit moment helaas (nog) geen gebruik maken van Music Stream omdat onze site uw browser nog niet ondersteunt. Wij werken aan een betere website.

Hij heeft helemaal gelijk natuurlijk. Musicstream adviseert eerst om Internet Explorer te downloaden. Nou geloof me ik denk dat er weinig firefox gebruikers zijn die hier op zitten te wachten. De meesten zijn blij van Internet Explorer af te zijn. Helemaal onderaan de melding staat echter vermeld dat je als firefox gebruiker een plugin kunt downloaden waardoor de site wel werkt. Waarom zet je dit niet gewoon bovenaan vraag ik me af?

Be Sociable, Share!