De internetpenetratie in Nederlandse huishoudens is de hoogste in Europa. E-mailen en surfen zijn de populairste activiteiten. Dat stellen onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Nederland had vorig jaar bijna 80 procent van de huishoudens toegang tot internet. Hiermee staat Nederland net boven Luxemburg, Denemarken en Zweden.

Ook met het elektronisch winkelen steekt boven het Europees gemiddelde uit. Vorig jaar had 30 procent van de bevolking online aankopen gedaan. Gemiddeld in Europa gebeurde dit door 20 procent van de burgers.

Het merendeel van de bevolking gebruikt de computer en internet voor het doen van eenvoudige handelingen, zoals het bedienen van een muis, het kopiëren en plakken van informatie en het gebruiken van een zoekmachine

Ongeveer 80 procent van de bevolking gebruikt een zoekmachine op internet. E-mailtjes met bijlage worden verstuurd en ontvangen door ongeveer 64 procent van de bevolking. Het chatten gebeurt door slechts één op de vijf Nederlanders. Bellen via internet en het maken van een eigen webpagina zijn met minder dan 20 procent veel minder populair.

Bron: Internetpenetratie Nederland hoger dan in andere EU-landen

Be Sociable, Share!