Een medewerker van Microsoft heeft op IEBlog bekendgemaakt dat Internet Explorer 7 een scriptbare versie van XmlHttp ondersteunt die geen ActiveX nodig heeft.

Hoewel Microsoft al sinds het begin van IE7 de intentie heeft getoond om XmlHttp standaard te ondersteunen zijn er nu meer details bekend geworden. Met deze functionaliteit is het mogelijk om webapplicaties te maken die snel reageren op acties van gebruikers. Het is namelijk niet nodig om de hele pagina opnieuw te downloaden om nieuwe data te tonen. XmlHttp vormt een fundamenteel onderdeel van AJAX

XmlHttp is geïntroduceerd als ActiveX-control in Internet Explorer 5.0. Diverse andere browsers zijn in de loop der tijd standaard ondersteuning voor XmlHttp gaan bieden. Mozilla ondersteunt het XmlHttpRequest-object sinds Mozilla 1.0, Apple sinds Safari 1.2 en Opera vanaf versie 7.6. Doordat IE7 nu naast ondersteuning via ActiveX ook standaard ondersteuning voor de techniek zal bieden, kunnen gebruikers van de functionaliteit gebruik blijven maken als ze ActiveX hebben uitgeschakeld.

Bron: IE7 krijgt standaard XmlHttp-objectondersteuning

Be Sociable, Share!