Hoewel het nog maar tien jaar geleden mogelijk werd online vluchten te boeken, gebruiken wereldwijd nu jaarlijks al vierhonderd miljoen mensen dat boekingssysteem. Dat heeft automatiseringsbedrijf SITA, dat het systeem voor de burgerluchtvaart ontwikkelde, maandag bekendgemaakt.

In december 1995 gebruikte British Midland Airways het systeem voor het eerst. Het werd passagiers toen onder meer mogelijk gemaakt lage tarieven te zoeken voor vluchten tussen bepaalde datums en online te betalen. Nu is het systeem in de burgerluchtvaart alomtegenwoordig en wordt jaarlijks een bedrag van ruim tien miljard euro bespaard aan reserveringskosten, aldus SITA.

Het zal geen verrassing zijn. Internet is voor steeds meer mensen het belangrijkste middel bij het boeken van hun vakantie. Des te opvallend is het dan ook dat de websites van veel reisbureaus toch nog steekjes laten vallen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. (Sijpkesreizen, Travelmap) Voor een branche waarin de website zo bepalend is zou gebruiksvriendelijkheid hoog op de agenda moeten staan.

Bron: 400 Miljoen mensen boeken vliegticket online

Be Sociable, Share!