Zojuist ontving ik de Groninger Internet Courant in mijn mailbox. Geinteresseerd als ik ben in de Groninger ICT scroll ik naar ICT nieuws. Af en toe kom je leuke berichten tegen, maar af en toe ook minder leuke. De nieuwe website van de Special Olympics is online. Wat me direct opvalt is dat de site totaal niet toegankelijk is.

Mijn bevindingen binnen de eerste minuut dat ik de site bezoek:

  • Een overbodige flash splash screen zonder alternatief.
  • Ontoegankelijk javascript dropdown menu zonder tekst alternatief.
  • Ontoegankelijke framesets;
  • Het menu onderin, welke gewoon tekst had kunnen zijn bevat geen gewone ‘a href’ link maar javascript onclicks (??).
  • Plaatjes zonder alt.

Mocht je toch graag een dropdown menu gebruiken, haal hem dan hier: Hybrid CSS Dropdowns.

Be Sociable, Share!