Broodkruimelpad door gebruikers ondergewaardeerd

Het gebruik van een broodkruimelpad ter ondersteuning van de navigatie vergroot de website efficiency . Toch geven veel bezoekers de voorkeur aan de back-button en het navigatiemenu in plaats van de het broodkruimelpad. Veel bezoekers valt het broodkruimelpad niet eens op.

In het een onderzoek van Wichita University werden drie groepen geformeerd:

  • Groep I: werd expliciet gevraagd het broodkruimelpad te gebruiken;
  • Groep II: werd geinformeerd over het broodkruimelpad;
  • Groep III: werd niets verteld over het broodkruimelpad.

Groep I bleek sneller taken af te ronden, minder pagina’s te bezoeken en veel minder gebruik te maken van de back-button. Navigatie via het broodkruimelpad zorgt er dus voor dat de bezoeker sneller zijn doel kan bereiken en toch wordt het weinig gebruikt. Die rare internetters toch!

Influence of Training and Exposure on the Usage of Breadcrumb Navigation

Be Sociable, Share!